De weg naar voelen

Ik ben Marie-Jose Roefs en inmiddels al 20 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Rotterdam. De afgelopen paar jaren ben ik mezelf meer en meer gaan verdiepen in het menselijk lichaam en de balans die er nodig is in het lichaam en het mentale bewustzijn.

Waarvoor Ai-Ra?

Een van mijn wensen voor een ieder zou zijn dat iedereen in balans en gelukkig is.

Dit brengt mij bij mijn bedrijfsnaam Ai-Ra. De naam is een verbastering van de namen van mijn dochters. De eerste twee letters van mijn oudste dochter en de laatste twee letters van mijn jongste dochter.

Ai betekent in het Japans harmonie en Ra is de God van de Zon.
Balans en Licht.
Voor het leven zijn deze twee belangrijk.

Opleiding

In 2012 heb ik de opleiding Stresscounselor bij Sonnevelt Opleidingen gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik een dag les gehad van Dr. Henk Fransen. Een bekend arts gespecialiseerd rondom kanker en het zelf genezend vermogen. Hij is initiatiefnemer om de reguliere en alternatieve geneeskunde samen te brengen. Op deze dag werd ik wakker geschud op hoe belangrijk de ademhaling is. De ademhaling is de basis van ons lichaam.

Hij heeft mij gestimuleerd/aangeraakt  om een opleiding over ademhaling te volgen. Naar mijn zoektocht hierop kwam ik terecht bij de Methode van Dixhoorn – Adem en Ontspanningstherapie. Om te weten wat deze methodiek zou doen, heb ik mezelf aangemeld bij een Adem en Ontspanningstherapeute. Ik heb een basisbehandeling gekregen en ik was enthousiast. Met name de verandering die ik ervaarde in mijn lichaam en de mogelijkheid tot zelfonderzoek / regulatie was voor mij een positieve ervaring. Ik heb daarna de drie jarige opleiding methode van Dixhoorn, Adem en Ontspanningstherapie gevolgd in Amersfoort. (Diploma 2016) .

Eind vorig jaar ben ik me ook gaan verdiepen in faalangst. Ik heb de opleiding gevolgd bij Pia Crul in Leiden.

Ik ben nu nog steeds werkzaam als schoolmaatschappelijk werkster op een aantal basisscholen. Ik wil mezelf wat meer gaan richten op jongeren vanaf het voortgezet onderwijs en volwassenen.Wat mij opvalt is dat er heel veel kinderen last hebben van faalangst. Ik gebruik ook adem- en ontspanningstherapie bij de begeleiding van faalangst. Ik heb ontdekt dat dit mooi aansluit bij de adem- en ontspanningstherapie.

Ik ben iemand die zich altijd wil blijven ontwikkelen
en zal blijven leren.
Dus ongetwijfeld komt er nog meer op mijn pad.